Skip to content

Første Konsmohus på Bokn: - Bygget drømmehuset på én dag

Fv. Pappa Johannes Nilssen, huseier Erik Nilssen og prosjektleder Bengt Even Johannessen kort tid etter overlevering av det nye Kleivan huset på Bokn.

Eller, det tok kanskje ikke én dag. Men huset sto oppreist før lunsj, og knappe syv måneder senere, sto huset klart til å bli overlevert til sin nye eier, Erik Nilssen.

I stua sitter Erik sammen med faren Johannes Nilssen og prosjektleder Bengt Even Johannessen. Veggene er malte i lune naturlige toner, omgitt av svarte detaljer og lyse eikeinspirerte laminatgulv. I dag er det ikke bare overleveringen som feires, men også at Erik har bestått styrmannssertifikatet, og er nå en godkjent navigatør.

– Jeg husker godt da han kom med bilder av Kleivan huset og sa «Se på dette her pappa. Her er alt slik det skal være. Dette ser bra ut», forteller Johannes.

Kleivanhuset har et bruksareal på 230 m2, og et bebygd areal på 122,5 m2 fordelt på to etasjer.
Kleivanhuset har et bruksareal på 230 m2, og et bebygd areal på 122,5 m2 fordelt på to etasjer.
Glassrekkverket har blitt oppgradert med aliminiumsbolter som trekker glasset sømløst inn i bygget, og fremhever den vakre utsikten både utenfra og innenfra.
På baksiden av huset er det lagt opp til gode parkeringsmuligheter like ved hovedinngangen. Det er også lagt inn en ekstra dør inn til vaskerommet.

Fra de store vinduene i stua har Erik nå en upåklagelig panoramautsikt ut mot Boknafjorden, akkurat som han så for seg da han kjøpte tomten tilbake i 2019. Men at han skulle ende opp med ferdighus fra husleverandøren Konsmo, var mer eller mindre helt tilfeldig.

– I utgangspunktet hadde jeg og søskenbarnet mitt tegnet opp huset som jeg ville ha, men da jeg fikk pristilbudet, så jeg fort at det ville ha blitt altfor dyrt, sier Erik.

Nordan sine vinduer fra Black Line serien er utstyrt med helsvarte detaljer som står i stil med vindusrammen. Dette inkluderer også feltet mellom vinduene som vanligvis er blankt
Nordan sine vinduer fra Black Line serien er utstyrt med helsvarte detaljer som står i stil med vindusrammen. Dette inkluderer også feltet mellom vinduene som vanligvis er blankt

Fant huset på Instagram

Erik, som fortsatt studerte på dette tidspunktet, tok det hele med ro. Han viet heller god tid til å søke etter inspirasjon og løsninger til sitt fremtidige drømmehus på nettet.

– Jeg kom over en Instagramkonto fra noen som akkurat var blitt ferdig med å bygge et Kleivan hus. Jeg søkte opp leverandøren og tok kontakt for å høre om de hadde forhandlere i nærheten.

På denne tiden var ikke Skude Bygg forhandler av Konsmo Hus. Erik ble imidlertid opplyst om at den lokale byggentreprenøren likevel kunne være aktuelle for oppdraget, gitt at de hadde levert barnehager og offentlige bygg for dem tidligere.

Ta en titt i Konsmo Hus huskatalog her.

Boligen har en romslig og åpen kjøkken- og stueløsning. Mellom stuen og den planlagte trappen ned til første etasje har Erik valgt å gå for en heldekket vegg.
Boligen har en romslig og åpen kjøkken- og stueløsning. Mellom stuen og den planlagte trappen ned til første etasje har Erik valgt å gå for en heldekket vegg.
Favorittrommet: Det er ingen tvil om at det er stua som er favorittrommet til Erik. Her nyter han lange kvelder med utsikt utover naturlandskap og sjø.

Løsninger ble til på veien

I møte med Skude Bygg ble de etter Eriks ønske, enige om å bygge huset så originalt som mulig basert på Konsmos tegninger, men med tilpasninger etter behov og forholdene på tomten.

– I en byggeprosess er det jo utrolig mye å forholde seg til som førstegangsbygger, men Skude Bygg kom med mange gode forslag. Vi hadde en veldig god dialog med dem, og med Bengt var det aldri noe problem å få til noe, sier Johannes.

Selv om Erik kunne ha valgt å få et nøkkelferdig hus, ønsket han å bruke egne leverandører for grunnarbeidet. Han kom også med forslag til rørlegger og elektriker, mens noe valgte han å gjøre selv, som å legge gulv i andre etasje og sette opp spilevegg i stua. Likevel, var det Skude Bygg som hadde kontroll på at alt foregikk som det skulle.

– Det som har vært veldig greit med Skude Bygg er at man ikke trenger å vite noen ting om å bygge hus. Vi kunne spørre dem om alt, og vi fikk alltid gode svar og løsninger uansett hva det gjaldt, legger Erik til.

Kjøkkenet er levert av Friestad Kjøkken, hvor Erik har oppgradert til øy med tre sitteplasser.

Sparte både tid og penger

I motsetning til en vanlig byggeprosess blir Konsmo Hus bygget innendørs på fabrikk. Deretter sendes de ferdige elementene direkte til byggeplass. På denne måten holdes materialene tørre, og all avfallet blir tatt hånd om av fabrikken. Prosjektleder Bengt påpeker at dette gir langsiktige fordeler både økonomisk og miljømessig.

– Man korter jo ned byggetiden enormt, og det at huset var tett uten å få en regndråpe inn er ganske fantastisk, sier Erik.

Mens flere kviet seg over husbyggingen i årene med pandemi og prisstigninger, hadde Erik heller en motsatt opplevelse. Med fastpris hos Skude Bygg og gode låneavtaler i banken, oppsto det aldri noen skjulte kostnader eller overraskelser.

– Grunnen til at jeg valgte å bygge ferdighus var fordi jeg visste at det ville være både rimeligere og enklere å bygge. Det at jeg også jobbet mer og tjente mer i denne perioden, gjorde jo at jeg satt igjen med mer til overs, sier Erik.

Er du også interessert i et Konsmo Hus? Les mer og ta kontakt med oss her for en uforpliktende prat.

Omfavnet av drømmende natur: Soverommet er utstyrt med store vinduer og en direkte tilgang til terrasseområdet.
Omfavnet av drømmende natur: Soverommet er utstyrt med store vinduer og en direkte tilgang til terrasseområdet.

En oversiktlig prosess

Til tross for at Erik nå har alle nødvendige rom på ett plan, inkludert hovedentré, åpen kjøkken- og stueløsning, soverom, bad og vaskerom, er det fortsatt litt arbeid som gjenstår før huset er komplett.

– Jeg er utrolig fornøyd med både huset og plasseringen, og det at man lett kan trille inn med rullestol om det noen gang skulle bli nødvendig. Akkurat nå tar jeg første etasje på sikt siden det bare er meg her, men planen er å innrede etter tegningene fra Konsmo med kjellerstue, tre soverom, et bad og teknisk rom.

Erik konstaterer at han ikke er bekymret for veien videre. Han forteller at de er imponerte over kvaliteten Skude Bygg og Konsmo har levert, og ifølge Johannes, kunne ikke prosessen ha gått bedre.

– Det ser så ordentlig ut, og hjelpe meg så strøkent både arbeidet og arbeidsplassen var. Vi var utrolig fornøyde med snekkerne som var her, og de tok seg alltid tid til å prate, men ikke for lenge selvfølgelig, smiler Johannes.

Baderommet er helfliset og har en todelt løsning med baderomsinnredning og toalett, og en privat dusjsone.

Turgåere stopper opp

På baksiden av huset er det lagt opp til romslige parkeringsmuligheter, mens på fremsiden er det gjort klart for et idyllisk hageområde med inngang til første etasje. Huset er kledd i hvitt tre med en mørkere kontrastkledning på terrasseområdet.

Like ved huset, ligger også den populære turstien opp mot Vardafjellet. Her opplever Erik at det stadig er flere som har stopper opp for å betrakte huset.

– Alle som har vært innom har vært veldig imponerte over hvordan huset ser ut. Det er jo et lite sted hvor folk snakker mye, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Det er nok ikke siste gang det blir bygget et Konsmohus her på Bokn, forteller Erik og faren.

Like fornøyde er Skude Bygg.

– Det at det ikke har vært noe tidspress, og at det har vært god kommunikasjon hele veien har vært helt suverent. Det har vært utrolig kjekt å få bygge for Erik, avslutter Bengt.

Skal du bygge hus?

Hvem har gjort hva:

Husleverandør: Skude Bygg AS (Kataloghus levert av Konsmo Fabrikker)
Tømrerarbeid: Skude bygg AS
Arkitekt: Konsmo Hus AS
Betongarbeid: BF Gruppen AS
Grunnarbeid: Nedrebø Maskin & Transport AS
Maling: Leif Inge Hansen
Kjøkkenleverandør: Friestad Kjøkken
Rørleggerarbeid: Hervik Rør
Flislegging: Fliser levert av Skude Bygg ved Engevik Byggsenter, fliselagt av BF Gruppen AS
Elektrisk arbeid: Persson Elektro AS