Ekteparet Tove Engebretsen (56) og Bjørn Green Nilsen (58) har fått på plass utemøblene på den nye terrassen og nyter utsikten mot Drammenselva fra toppleiligheten. – Her gleder vi oss til å tilbringe mye tid, sier de to.

Innflyttingen i Blokk A på Pålsøya Park er i full gang, og en av de første familiene som flyttet inn i påsken er ekteparet fra Drammen. De to hadde egentlig ikke tenkt til å selge eneboligen i Nybyen før om tre til fire år, men det ble helomvending på den planen da de ved en tilfeldighet havnet på visning på Pålsøya høsten 2017. – Godfølelsen kom første gang vi så leiligheten og den er der fremdeles. Vi føler oss veldig hjemme her. Det er lunt og godt her, men samtidig lyst, åpent og moderne, sier Tove.

Rolig og fredelig

Til tross for at planene om å flytte inn i leilighet egentlig lå litt lenger frem i tid, har de to fulgt med på nye boligprosjekter i Drammen lenge, men ikke funnet noe som virkelig fristet og ga dem det de ville ha. Men da de tok turen innom toppleiligheten i Blokk A, var de ikke i

tvil om hva de måtte gjøre. Huset i Nybyen ble solgt, og etter en prosess med kasting og rydding var de klare for leilighetslivet.

– Vi fant ut at vi hadde mye vi hverken trenger eller har plass til lenger, og nå føles det godt å ha begynt litt på nytt. Vi har tatt med oss noen møbler og gjenstander, men har også kjøpt litt nytt, sier Bjørn og Tove legger til:

– Vi føler virkelig at vi har landet. Det er så rolig og fredelig her, men likevel så sentralt med kort vei til alt. – Fikk dere gjort noen tilvalg i forhold til interiøret i leiligheten? – Nei, heldigvis ikke, ler Bjørn. Det hadde blitt så mange valg å ta. Vi er svært fornøyd med de valgene utbyggeren gjorde før vi kom på banen.

 

Drømmer om kajakkturer på elva

Toppleiligheten har et bruttoareal på 111 kvm, og er en romslig og lekker leilighet med tre soverom, to bad, vaskerom, åpen stue- og kjøkkenløsning, gasspeis, vannbåren gulvvarme og en stor terrasse på hele 78,3 kvm. I tillegg disponerer ekteparet to parkeringsplasser i garasjeanlegget og en stor sportsbod. – Jeg planlegger å kjøpe meg kajakk til sommeren. Den kan jeg ha i garasjen og enkelt sette

ut på elva rett her nede. Jeg lurer også litt på om ikke jeg skal prøve meg på et bad eller to til sommeren. Som en gammel drammenser, som husker hvordan elva en gang var, hadde jeg ikke trodd at jeg skulle få lyst til det, sier Bjørn

Ekteparet har også med seg en katt og to hunder på flyttelasset, og de gleder seg til å kunne lufte hundene på de idylliske grusveiene i Elveparken. I tillegg ser de frem til mange fine dager og kvelder på terrassen. Tove har tidligere stelt en hage med både lysthus, plen og blomsterbed, men nå ser hun frem til å pynte terrassen med store krukker med grønne planter og blomster istedenfor.

– Jeg har mange planer for innredningen av terrassen både når det gjelder planter og møbler. Vi har allerede testet utegrillen flere ganger, og planen er å få på plass en varmelampe eller to for virkelig å kunne utnytte uteområdet gjennom flere årstider, sier hun.

– Jeg drømmer om et boblekar i den ene enden, legger Bjørn til og smiler bredt. – Vil dere anbefale andre å flytte hit?

– Absolutt! Vi er svært fornøyde både med kvaliteten på leiligheten og området vi nå bor i. Vi ser at de er i gang med opparbeidingen av uteområdet her også, og vi synes det ser veldig bra ut.

Andre artikler